.

tiistai 20. kesäkuuta 2017

DIY: Kanille koti



Pitkästä aikaa mun blogihiljaisuus on johtunut siitä, että oon saanut jotain aikaan. Ahersin koko viikonlopun terassilla pupun asumuksen kimpussa. Halvalla piti taas päästä ja hyödyntää mahdollisimman paljon olemassa olevaa. Jonkinlainen visio oli päässä, mutta suurin osa ideoista syntyi tekemällä.

Mulla oli parvekkeella aiemmin Vasaramessuilla käyttämäni varastohylly ihan tyhjän panttina. Sen lisäksi nappasin varastosta muutaman osan puretusta tilanjakajasta ja sain vanhemmiltani rullan metalliverkkoa. Ostin purkin mustaa maalia ja kaksi pientä liimapuulevyä. Niillä mentiin. Lauantai kului purkaessa ja maalatessa osia ja sunnuntaina pääsin rakentamaan.

Hyllyjen syvyys ei mun mielestä pupulle riittänyt, joten rakensin hyllyt uudelleen ja lisäsin sillä tavoin 15 cm syvyyttä. Neljästä yli jääneestä hyllylaudasta askartelin lopuksi avattavan oven ja koska hakoja ei varastosta löytynyt, pääsivät pyykkipojat hoitamaan väliaikaisesti hakojen virkaa. Hyvin nekin tarkoituksessa toimivat, mutta aion ne kyllä korvata, kunhan löydän sopivat haat jostain.


Väsynyt rakentaja ei jaksanut enää projektin valmistumisen jälkeen siivota siitepölykerrosta ennen kuvaamista :)



Pupun omistaja sai sisustaa häkin ja stailata hyllyn mielensä mukaan. Pupu-Vanilia on yöpynyt nyt uudessa lukaalissaan yhden yön ja kotiutuu hiljalleen. Kaksi kerrosta tuo vähän lisätilaa ja vaihtelua, mutta jostain on löydettävä hieman isompi vanerilaatikko portaaksi/mökiksi. Tarve on ollut tiedossa, mutta viikkojen metsästys ei ole toistaiseksi tuottanut tulosta. Jos joku tietää, saako esim. Alkosta vanerisia pupun mentäviä viinilaatikoita, niin olisin tiedosta kiitollinen. En enää keksi, mistä voisin sopivan sileäpintaisen laatikon löytää.


Mukavaa loppuiltaa! Me jatketaan Vanilian kanssa mökkilaatikon etsintää verkkokaupoista :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti