.

maanantai 30. syyskuuta 2013

Löytö ja mittava rakennusprojekti



Tein taas ruokatunnilla heräteostoksen. Halpa-Hallin hyllyjen välissä sompaillessani silmiin osui ihan vahingossa näin hieno jatkojohto. Pakkohan toi oli tytön huoneeseen hankkia.




Hinta tais olla 6,90€, joten en nyt hirveesti törsännyt. Näitä oli lisäksi mustina, valkoisina ja vaaleansinisinä.




Meillähän on varmaan 20 jatkojohtoa ennestäänkin, joten en mä nyt ois tätäkään tarvinnut. Joskus ei vaan voi vastustaa kiusausta. Sisustaja on heikko houkutuksille :)

Mun oli tarkoitus tänään siivota ja ommella ja vaikka mitä. Mut sit me polkaistiinkin käyntiin tällainen isomman luokan rakennusprojekti.




Vähän on vielä kesken. Eläimet makaa raatoina pitkin pihaa ja aitaus on tekemättä.




Varmaan aiheutin jonkinlaiset traumat selittäessäni, miksei leijonat ja lampaat oikeasti voisi olla samassa tilassa. Mietittiin samalla, miksei hevonen syö lihaa ja voisko lammas olla leikisti pässi.




Ei se auta. Pakko lähtee takas raksalle. Pitää kuulemma toi punainen mökkikin vielä pystyttää. Onkohan meillä illalla harjakaiset?



sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Värikästä. Meillä?



Kotiuduttiin viikonlopunvietosta järkyttävän tavaramäärän kanssa. Nyt on taas varastossa paljon tuunattavaa ja pakkohan oli heti aloittaa. 

Sain mukaani ihania minipulloja, joihin lajittelin pienimmät helmet. 




Kokoa on ehkä vähän hankala hahmottaa. Siksi heitin viikkorahani seuraavaan kuvaan antamaan mittakaavaa :)




Poikkeuksellisen värikästä. Nää sijoitin toistaiseksi työpisteen krääsähyllylle muistuttamaan räväkämpien värien olemassaolosta.




Liidut ja klipsit saivat kivat uudet purkit. Nää oli jo valmiiksi niin kivat, että dymotekstit riittää koristeiksi.




Taannoiset kirpparilöytöpurkit päälystin ylijäämä dc-fixillä ja Muumi-washeilla. Nää ei päädy mihinkään esille, mutta onhan se kiva, et laatikon sisältökin on kivoissa purkeissa.




Toiseen kippasin minipyykkipojat ja toiseen normaalikokoiset. Noita tavallisia mä käytän usein lisäkäsinä erilaisissa liimausprojekteissa. Pienillä kiinnittelen ilmoitustaulun lippulappuset.




Lisäksi sain kotiintuomisiksi isompia lasipulloja. Nyt en vaan osaa päättää, tuunaisinko näistä pullot lopuille isommille helmille, vai pitäiskö kuitenkin käyttää juomapulloina? Mä joudun nykyään tosi usein tällaisten vaikeiden päätösten eteen :)




Toivottavasti teilläkin on ollut kiva viikonloppu.

Mä taidan vielä kaivaa kangasvarastot esiin ja leikellä osat pariin pallorahiin. Koti on kaaoksen vallassa ja imurille ois töitä, mutta onhan se järkevämpää tehdä ensin nää sotkuiset hommat pois alta ja imuroida sit vaikka huomenna. Tai joku toinen päivä. Kyllähän noi hiekat ja leivänmuruset tossa pysyy.



lauantai 28. syyskuuta 2013

Toisen huti on toisen hitti



Melko usein tulee kirppariostosten yhteydessä todettua, että toisen romu on toisen aarre. Nykyään usein pitää myös paikkansa toteamus siitä, että toisen hutiostos on toisen hitti. Kirppareilta löytyy nykyään tosi paljon ihan uutta ja käyttämätöntä tavaraa ja vaatetta. Kävin kotiuttamassa meille muutaman tällaisen jutun pari päivää sitten.




Joku oli tilannut Henkkamaukalta näin ihanan pesukarhu-astiapyyhkeen, joka oli ihan pakko kotiuttaa 3,5 eurolla. Montakohan kertaa oon maininnut, ettei tosiaankaan voi enää hankkia yhtäkään keittiöpyyhettä...




Samasta pöydästä oli pakko ostaa myös nää hellyttävät kynttilät. Voihan näissä poltella sit myöhemmin vaikka tuikkuja. Pariskunnalla oli hintaa 3€.


Vessaa koristamaan pääsee hauska vessapaperirulla. Tää päätyy kyllä ihan koristekäyttöön.




Lopuksi löysin vielä muoveissa olevan Ikean vitriinikehyksen parilla eurolla. Ellen tälle muuta käyttöä keksi, niin teen tästä sit vaikka säilytyslaatikon. Mulla ei oo mitään käsitystä näiden oikeista hinnoista, mut kahdella eurolla kotiutin tän meille.




Tänään on kierretty kolme kirpparia ja pari muuta kauppaa. En kuitenkaan tehnyt sisustusostoksia. Hankintalistalla oli enemmänkin käyttötavaraa ja kirpparilöytöjä tehtiin lähinnä tytölle. Itse löysin vain muutaman rullan koristeteippejä ja setin hirveitä Harry Potter-maatuskoja, jotka päätyvät tuunausprojekteiksi lähipäivinä.

Nyt taidan napata pinon sisustuslehtiä viereen ja oikaista itseni sohvalle hetkeksi. Yllättävän rankkaa toi shoppailu.


P.S. Tänään on saavutettu yks mulle iso merkkipaalu. Sivun kävijälaskuri näyttää tällaisia lukemia:




Kiitos jokaiselle kävijälle. Toivottavasti ootte viihtyneet matkassa. 
Ja käykää ihmeessä rekisteröitymässä lukijoiksi bloggerin, Bloglovinin tai Blogilistan kautta tai tykkäämässä Facebookissa. On nimittäin mielettömän kiinnostavaa tietää vähän, ketä siellä ruudun toisella puolella mun väsäilyjä seuraa.

Ihanaa lauantaita <3



perjantai 27. syyskuuta 2013

Råskog muutti



Taas on se masentava aika vuodesta, kun täytyy alkaa tyhjäämään terassia talvikuntoon. Tai ainakin alkaa miettiä, mihin kaiken taas talveksi varastoi.

Ekana sisätiloihin muutti Ikean tarjoiluvaunu, vai mikähän säilytysvaunu nyt oikeesti onkaan. Eipä sille pahemmin ollut vaihtoehtoja tarjolla. Joko ulkovarastoon, parvekkeelle tai kylppäriin. Valitsin viimeisen vaihtoehdon.




Joutuu kyl vaihtamaan toisen maton tonne, mutten vielä  jaksanut. Meillä on sen verran hyvät kaadot lattiassa, ettei toi ilman mattoa paikallaan pysyisikään.




Joku parempi sisustaja olis varmaan tähänkin laittanut hienoja asetelmia. Mä oon kuitenkin niin realisti, että tiedän tän peittyvän pian kerran käytettyjen vaatteiden ja muun sälän alle.




Ajattelin sitten vaan tylsästi siirtää jo muutenkin esillä olleet tavarat tähän.

Nyt säntään pakkailemaan kassit valmiiksi. Lähdetään tytön kaa viikonlopun viettoon mun vanhempien luo. Katsotaan, pääsenkö yhtään kiertämään kauppoja tai koluamaan kirppareita.

Kivaa viikonloppua. Mä oon ainakin odottanut tätä ihan mielettömän paljon.



torstai 26. syyskuuta 2013

Postauspisteellä



Työpisteen nimen vois ihan oikeasti  muuttaa postauspisteeksi. Mä en nimittäin tietoisesti tee töitä kotona. Teen kyllä niitä tahtomattani ja alitajuisesti jopa unissani. 

Sain viriteltyä uuden jatkojohdon paikoilleen. En mä kokonaan malttanut sitä piilottaa, vaan kiersin johtoa rullalle ja kiinnitin pöydän alla nököttävän tuunauskorin kahvaan.





Tuunauskoriin on taas päässyt kertymään materiaalia laidasta laitaan. Tullut kannettua sieltä Sinooperin alesta vähän reilummalla kädellä tota tavaraa.




Virittelin nyt kuitenkin noi kirjoitusalustat tohon ilmoitustaululle, kun en keksinyt niille muutakaan paikkaa. On vähän taululle ja krääsähyllyynkin kertynyt ylimääräistä tavaraa.




Tarttis varmaan pitkästä aikaa alkaa urakalla teippailemaan. Oon ostanut taas uusia sitä tahtia, etten saa noita ikinä kulutettua. Ainakin Halpa-Halliin ja Suomalaiseen kirjakauppaan on tullut kivoja kangasteippejä, joita en oo vielä käytännössä testannut ollenkaan. Toi hyllyn pastellisävyinen teippipino on Suomalaisesta.




OK-kirja on niin nätti, että se saa mielellään olla esillä. Välillä jo siirsin sen hetkeksi laatikkoon, mutta sit piti taas vähän selailla. Jos muuten on olemassa muitakin tän tyyppisiä tuunaajan raamattuja, niin vinkatkaa ihmeessä.







And-korit on toimineet käytössä ihan loistavasti ja miellyttävät silmää. Tekis mieli hankkia vielä sellanen isompi versio.




Eipä tässä työpisteellä paljon tavarat vaihdu. Johtuu ihan siitä, että oon antanut itselleni luvan kerätä tähän vähän enemmän krääsää, joka miellyttää mun silmää. Eikä tässä oikeestaan mitään turhaa oo. Kaikkea käytetään, mutten vaan malta niitä piilottaa laatikoihin.




Lopuksi laitan vielä eilen illalla Facebookin puolella julkaisemani kuvan mun tän illan urakasta, jos joku ei sattunut sitä vielä bongaamaan. Mä oon niin pöyristynyt (mä tykkään tosta sanasta ja käytän usein) Tiimarin kynttilöiden laadusta, että pitää laittaa nää tännekin.




Kiva sotku yhteensä parin tunnin polttamisen jälkeen (kahtena eri päivänä). Nyt alan putsaamaan tasoa ja toivon, ettei näistä jää pysyviä jälkiä.




Älkää siis näitä ostako, vaikka tulisi miten hyvään loppuunmyynti-aleen tahansa ;)



keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Määrä ei aina korvaa laatua...



..ainakaan valokuvissa. Yritin silti. Kun jatkuvasti kotiutuu töistä vasta illan hämärtyessä, on ihan turha mun taidoilla yrittää saada hyviä kuvia.

Uusien keittiöjuttujen kotiutuminen sai aikaan pienimuotoisen siivousinspiraation. Se kuitenkin meni ohi heti keittiön jälkeen, joten muu kämppä on edelleen täynnä niitä paljonpuhuttuja elämisen jälkiä. 




Norsu ei varmaan tohon jää, mutten mä raaskinut sitä heti laatikkoon piilottaa. On se symppis.




Muijakin pääsi roikkumaan heti. Ehkä siirrän sen myöhemmin toiseen koukkuun ikkunaseinälle. Siinä se saattais jopa päätyä käyttöön.




Jaksoin jopa hangata altaat kiiltäviksi. Oon muuten vähän suunnitellut sahaavani yhden ison leikkuulaudan sopivaksi ton pienen altaan päälle, koska tota käytetään tosi harvoin. Nyt on jo niin paljon suunniteltu, et sehän on jo niinku puoliksi tehty.




Näillä kaikilla kuvilla ei oo oikeesti mitään järkevää virkaa. Kunhan napsin, kun kerrankin on puhdasta.
Vähän ärsyttää, kun jokaiseen kuvaan heijastuu joku valo.




Onko muuten kellään ideoita siihen, millä noi meidän tasot sais taas tasasävyisiksi? Joistain kohdin kiilto on lähtenyt pinnasta tosi pahasti ja ne on luonnonvalossa ihan laikukkaat. Voiko noita vahata tai jotain?







Pahin kohta on selkeesti tossa tiskikoneen yläpuolella, jossa eniten värkkäilen. Mä kun aikoinaan valitsin tän vähemmän esteettisen vaihtoehdon just siksi, että se kestäis paremmin kovaa käyttöä ja huonoa huoltoa.







Jaksaiskohan sitä jatkaa vielä hetken kaaoksen taltuttamista muissa huoneissa, kun tuli hetki huilattua koneella.
Mä niiiiiiin odotan viikonloppua. Nää viilenevät päivät ja pimeät illat ei vaan oo mun juttuja ollenkaan. Kaikki energia kuluu töissä ja tuntuu, ettei jaksa tehdä mitään muuta.

Kivaa keskiviikkoa. Toivottavasti teillä muilla ei oo tällanen "rutistettu rätti"-tyyppinen olotila  :)



tiistai 24. syyskuuta 2013

Lisää mustavalkoista



Olipa kiva saapua kotiin pitkäksi venähtäneen työpäivän jälkeen, kun kotona odotti näin mukavaa postia.
Arpaonni suosi ihanan White Star-blogin arvonnassa. Suuret kiitokset Suffeliinille <3

Paketista paljastui symppis huopanorsu. Malttaakohan tän päälle kattilaa asettaakaan...




..ja Muija-patalappu. Osui ja uppos. Tää pääsee taatusti esille.




Norsu-rätti näyttää just siltä, ettei se välttämättä haluais ryhtyä niin likaisiin hommiin, mitä meillä on tiedossa. Vähän meinaa käydä sääliksi. Näyttää vähän karvaiselta toi rätti. Oli huopakaverista irronnut sen verran nöyhtää pintaan, että poistaminen vaatii huuhtelun. Ihan vielä en malttanut.




Nyt osui kyllä arpajaispalkinto hyvin kohdilleen, kuten voi tästä kuvasta havaita. Mustavalkoinen Muija-kuosi on yks mun lemppareista ja sitä löytyy meiltä ennestäänkin mm. tableteista ja keittiöpyyhkeistä.




Mulla oli tänään 20 min tehokasta shoppailuaikaa ennen bussiin hyppäämistä. Siinä ajassa ehti just sopivasti kipaisemaan Clasulle. Uudet värikkäät jatkojohdot oli niin kivoja, et pakko oli yks kotiuttaa. Enpä kuitenkaan ostanut kovin värikästä versiota. Käsi ylös, joka yllättyi valinnasta.




Harvoin tuskin koskaan aiemmin oon miettinyt jatkojohdon sijoituspaikkaa siten, että johto ei mielellään menisi kokonaan piiloon huonekalujen taa.




..ja ne Clasun lampunjohdot. Mä en kestä, miten kivoja ne on. Niitä katkaisimellakin varustettuja versioita oli nyt vaikka missä väreissä. Mihin kuulkaa mä meillä saisin vielä mahdutettua jonkun valaisimen? Onko 5 pöytävalaisinta olohuoneessa liikaa?

Nykyään mä törmään jatkuvasti samaan ongelmaan: liikaa ihania tavaroita, liian vähän tilaa. Kohtalotovereita?

Ihanaa olla kotona. Nyt otan vaaka-asennon sohvalla ja oon hetken tekemättä mitään.
Rentoa tiistai-iltaa jokaiselle.



maanantai 23. syyskuuta 2013

Kipaisin kirpparille



Sunnuntain tradition mukaisesti poikkesin taas eilen lähikirpparilla. Tällä kertaa olin kuitenkin matkassa yksin, eikä ollut mihinkään kiire. Päätin sitten valita reitin, joka ei oo paljonkaan pidempi, mutta huomattavasti kivempi kulkea.

Napsin samalla muutaman kuvan puhelimella, koska nää varmaankin on niitä viimeisiä upean kesäisiä syyspäiviä.





Oikeesti kuljin pääasiassa tota alempaa kävelytietä, mutta sieltä kuvaaminen on vähän hankalaa. Näkyvyyden rantaan peittää parimetriset kasvit (heinää, kaislaa, mitälie). Kiipesin sitten metsäpolkua ylemmälle kävelytielle.




Yritin samalla vähän tuulettaa särkevää päätäni merituulessa, muttei siitä valitettavasti sen isompaa apua ollut. Mä alan jo näissä omissa jutuissanikin huomata, ettei ajatus pysy ihan kasassa.




Kirpparikierrokselta en löytänyt paljon mitään. Onneksi kirpparin yhteydessä on sisustustavaroiden outlet, eli tarjolla on erilaisia loppueriä. Sieltä bongasin nyt hauskan peltikyltin vessaan.




Ehkä pitää vähän tota narua lyhentää, mutta mun mielestä tää on kyllä just sellanen meidän tyylinen teksti.




Hektinen maanantai palkallisten töiden osalta ohi, ruoka uunissa ja seuraavaksi niiden palkattomien hommien kimppuun. Jos aloittais huipulta, eli kiipeilis pyykkivuoren päälle ensiksi.

Kivaa alkanutta viikkoa :)